Allt om matematikspel

Känner du för att öva upp dina färdigheter i matematik? Vill du göra det på ett roligare sätt än att sitta och räkna i en skolbok? I så fall rekommenderar vi att du testar någon form av matematikspel som finns på nätet. Det finns även skolor som använder sig av detta för att få eleverna lite mer engagerade. På internet hittar du spel för alla målgrupper och majoriteten av dem är gratis. Du kan sortera dem utefter vilken nivå du vill spela eller om det är en speciell form av matte du vill träna dig på, till exempel algebra.

Vart hittar jag matematikspel?

På internet finns det en uppsjö av olika matematikspel. Om du bara gör en sökning på nätet kommer du få fram flera hemsidor som har ett stort utbud av olika typer av spel. Vissa är mer anpassade för skolelever och har delat upp svårighetsgraden efter vilken ålderskurs spelaren går i. Känner du att du vill ha en uppfräschning på matematiken från gymnasiet är det alltså hit som du ska vända dig. Det finns också vanliga spelsajter som har flera kategorier av spel och där också matematik. Här kan du hitta en bred blandning av spel och du får helt enkelt prova dig fram.

Vad finns det för typer av matematikspel?

De flesta matematikspel går ut på att du ska räkna ut vissa tal så snabbt som möjligt. Oftast kan du välja om det är något av de fyra räknesätten som du vill fokusera lite extra på. Många av spelen går på tid så det ska bli lite extra utmanande. Det finns också spel som är lite mer inriktade på till exempel geometri. Då ska du göra uträkningar baserade på olika symboler som trianglar och cirklar. När du startar ett spel får du oftast en liten introduktion till vad spelet handlar om. Det finns också en bild så du får en idé om hur det ser ut.