Pusselspel

Idag finns det en uppsjö av olika pusselspel som du kan spela direkt på din dator. Det finns många olika typer av spel som faller inom ramen för pusselspel. Det som de har gemensamt är att det är flera objekt som ska pusslas ihop eller matchas beroende på färg och form. Detta är både avkopplande och utmanande för hjärnan.En vanlig typ av pusselspel är sådana som har fallande objekt. Ditt jobb är sedan att placera dem rätt så att de bildar ett mönster. Ett av de mest kända av dessa spelen är Tetris – en riktig klassiker. Här ska du bilda rader av fallande symboler som har olika mönster. Detta går snabbare och snabbare och blir på så sätt svårare ju längre du spelar.

Spel där du ska skjuta prick

En annan vanlig form av pusselspel går ut på att du ska skjuta prick med olika symboler. Ett av de populäraste spelen heter Bust-a-move och där har du en spelplan med kulor i olika färger. Ditt jobb är då att skjuta ner alla dessa kulor så att alla försvinner från spelplanen. Du måste träffa kulor av samma färg för att lyckas.

Hitta den rätta lösningen

Detta är en annan variant på pusselspel där du får ett uppdrag eller instruktioner och ska hitta lösningen. En populär variant är Candy Crush som är ett av världens mest nedladdade spel. Här ska du med hjälp av olika godisar klara olika banor som alla ser annorlunda ut. En del kräver att du samlar ihop tillräckligt med poäng på en viss tid.

Konstruera olika saker

Sista typen av pusselspel som vi vill tipsa om går ut på att du ska bygga eller konstruera vissa saker. En vanlig typ är att du till exempel ska bygga en bro med hjälp av vissa byggklossar. Det kan också vara att du ska bygga en hel stad och har begränsat med pengar eller hjälpmedel. Du måste då komma på intelligenta lösningar.