Memory spel

Memory är ett perfekt spel om du vill träna ditt minne. Detta är otroligt populärt och finns i flera olika varianter och nivåer. Den vanligaste varianten är att du ser ett antal rutor som du ska vända upp. Bakom dessa gömmer sig ett antal symboler som du ska komma ihåg och para ihop.På nätet hittar du alla former av svårighetsgrader. Grundregeln är att ju fler brickor ett spel innehåller, desto svårare är det att klara av. Det blir också svårare om symbolerna är väldigt lika varandra. Det kan till exempel vara bilder på olika landskap som kan vara svåra att skilja åt.

Olika typer av memory

Vi har idag turen att vara bortskämda med ett väldigt stort utbud av spel på nätet. Detta innebär att du kan välja och vraka mellan olika memoryspel online. Du kan prova dig fram tills du hittar din egen favorit och vill du ha en större utmaning kan du välja spel som går på tid.De flesta memoryspel är uppdelade i svårighetsgrad efter ålder. Det finns alltså spel för allt från små barn till vuxna. Du kan oftast se vilket tema rutorna har och kan välja spel efter vad du tycker låter mest intressant. På vissa sidor kan även andra spelare betygsätta spelen och ge sin åsikt.

Memory som brädspel

Memory är inte bara ett spel som finns på nätet. Du kan också köpa ett fysiskt spel som du kan bära med dig när du vill. Denna typ passar bäst för föräldrar och barn eftersom de oftast är anpassade för barn i lite mindre åldrar. Se på förpackningen vilken ålder de är avsedda för.Du hittar memoryspel i de flesta hobbybutiker. Du kan också välja att beställa ett online. Fördelen med att beställa på nätet är att du har ett mycket större utbud än vad du har i en fysiskt butik. Nackdelen är att du inte kan se spelet framför dig för att se kvaliteten.